Boete gekregen?

Goed nieuws. We hebben een advocaat die de boetes van onze voergroep onder zijn vleugels neemt. Hij gaat bezwaren uitschrijven voor elke boete en men in een eventueel proces begeleiden. Dit betekend dat de boetes voor nu nog niet betaald worden door ons want we gaan het aanvechten. Wil je het aanvechten, is dit dus kosteloos. Wil je nu wel het liefst de boetes betalen ipv aanvechten, dan is dit voor nu voor eigen rekening. Als je het gaat aanvechten moet je de boetes nog NIET gaan betalen. Wat moet je wel doen? Je bekeuring moet sowieso ingescand worden en opgestuurd. Stuur Eline Schievink via facebook een bericht of mail naar elineschievink@gmail.com en dan krijg je alle info die je nodig hebt.

Geen dieren meer knuffelen!

In het Oostvaardersveld – oftewel de Koniks op de Praamweg – staan nieuwe borden, dat makke dieren – die mogelijk dus opdringerig worden en een gevaar voor de wandelaars – uit de kudde worden gehaald. AKA, afgeschoten. De dieren in het Oostvaardersveld zijn in tegenstelling tot de de dieren in de Oostvaardersplassen gehouden dieren en daar gelden andere regels voor. De koniks daar waren al niet heel wild, maar we willen SBB geen redenen geven om de koniks hier te schieten. Vandaar de oproep om deze dieren niet meer te benaderen en niet meer te aaien. Hoe lief en mak ze ook zijn – hoe schattig de veulentjes ook zijn – benader ze niet, raak ze niet aan, voer ze niet vanuit je hand etc. Geen paardjes knuffelen meer dus. Daarmee teken je mogelijk hun dood. Ik roep echt met klem op om je hier aan te houden.

Donatie update!

De uitgaves tot nu toe zijn:

5500 hooi
1950 branstofkosten
450 overige kosten

in totaal is er nu 8648 EURO binnen gekomen aan donaties.
maar helaas gaat het er ook best hard uit..
Dit komt vooral door brandstof kosten om stad en land af te rijden naar het juiste hooi in kleine balen.
De leden van de ActieVOERgroep OVP hebben er samen een dagtaak aan om alles in goede banen te lijden en zijn dagelijks bezig met het voeren..
Nu heeft vanaf gisteren SBB het ook nog moeilijker gemaakt door de sloten te verbreden en de enige dammen die er waren inclusief een loopbruggetje te verwijderen.
MAAR STOPPEN DOEN WIJ NIET
u kunt nog steeds doneren..
Als u een bijdrage wilt leveren mag en kan dat op het rekeningnummer NL49 RBRB 0929084551 op naam vanR Pierweijer ( BIC code RBRBNL21) INT.

Nogmaals Bedankt namens alle dieren!

Voor alle updates over het voeren en ander nieuws word dan lid van de ActieVOERgroep OVP hier vind je alle updates op een rij….

411 balen hooi gedoneerd via Voergoed!

Het doel is weer bereikt! 411 balen zijn opgehaald via de actie van Voergoed! Iedereen heel erg bedankt voor de donaties! En Voergoed en Estelle van Stal Bon Ami, hartelijk dank voor deze actie! De actie is hierbij gesloten en de balen zullen zo snel mogelijk richting OVP gaan.

Word er nu veel geschoten op de vlakte?

Er gaat rond veelvuldig rond dat er word geschoten op de vlakte. Dat de dieren bij elkaar worden gedreven of bij de voerplekken worden geschoten. Wij hebben zowel vandaag als gisteren mensen in het veld gehad en tot nu toe kunnen we niets bevestigen, want niemand van onze groep heeft iets gezien. Gisteren, meteen nadat er bericht kwam dat er drie boswachters op de vlakte aan het schieten waren zijn twee mensen heen geweest, maar hebben niets gezien of gehoord.

Ook vandaag hebben we niets waar genomen.

Drie mensen waren er vanmiddag. Er waren volgens hun genoeg paarden op de Praamweg en veel paarden en herten op de vlakte. Bij Almere buiten waren er een stuk of 10 paarden en een paar herten. Minder dan normaal, maar het is echt heel verschillend hoeveel dieren er staan daar. De dieren trekken ook rond en SBB voert natuurlijk ook bij, dus ook naar die plekken gaan ze – en weer terug. Dus het kan best zijn dat je soms weinig tegenkomt en andere keren veel. Dat verschilt voor ons ook heel vaak. Ene dag staat er een grote kudde runderen en dan staat er twee dagen niets. Dat hoeft niet perse iets te betekenen.

Zie jij het schieten zelf gebeuren maak AUB beeldmateriaal zodat er bewijs is! Nu is het moeilijk om ook maar iets te kunnen doen met horen zeggen..

Mededeling: Opslag en vervoerders gezocht!!

We zijn heel erg blij met het hooi! Maar zoveel hooi heeft ook opslag nodig!

 

We zoeken een grotere overdekte plek voor 200 – 500 balen in de omgeving van Lelystad of Almere. Stuur Hetty Koenraads of Rehnilda Mandersloot een bericht als u opslag voor ons heeft.
Daarnaast moet het hooi ook van donateur naar de opslag gebracht kunnen worden. We hebben een aantal mensen die dit voor ons doen, maar het blijft lastig. We zijn dus nog altijd op zoek naar vrijwilligers met busjes, trailers of vrachtwagens, die ons hierbij kunnen helpen. Ook daarvoor kunt u een bericht sturen aan Hetty of Rehnilda.